Spread de ton

de Satisfyyourcravings in Ton, 15 Ian 2013 | 8272 vizualizari

 

Iată o rețetă propusă de Emeril Lagasse, unul din jurații Top Chef America, asupra căreia am intervenit puțin în sensul că am folosit ton proaspăt și am adaugat frunze proaspete de chimbru și fulgi de chilli.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame ton proaspăt
  • 2 căni supă de legume
  • 1 eșalotă tocată fin
  • 1 fir de ceapă verde tocată fin
  • 200 grame cremă de brânză simplă
  • 2 llinguri suc de lămâie
  • 1 linguriță capere tocate fin
  • 1 baghetă cu ceapă și cimbru
  • fulgi de chilli
  • 2 lingurițe de frunze proaspete de cimbru
  • sare/ piper
  • ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spread de ton:

Tonul se fiebe în supă între 8 și 11 minute în funcție de grosimea bucății de ton. Se scurge și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se desface în bucăți, se acoperă cu ulei de măsline, se asezonează și se lasă la rece câteva ore. Apoi, se scurge tonul de ulei și cu ajutorul unui robot de bucătărie se toacă nu foarte fin.

Crema de brânză, la temperatura camerei, se amestecă cu sucul de lămâie, caperele, eșalota, ceapa verde și cimbru, apoi cu tonul tocat și fulgii de chilli. Se asezonează.

Se servește cu roșii cherry și ouă fierte tari pe baghetă cu ceapă și cimbru.

TIPS-URI

1

Rețeta se poate face și cu ton conservat în ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Spread de ton" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

Satisfyyourcravings 1

16.01.2013, 21:53

Dana, ştiu că "a asezona" este definit în DEX ca "a pune ingredientele în mâncare", iar cutumiar este folosit cu sensul de a adăuga sare și/ sau piper unei mâncăruri, așa cum l-am folosit și eu în reţeta de mai sus. Definiția asezonării oferită de Radu Popovici, pe blogul său, vine să confirme afirmațiile anterioare:
"Asezonarea reprezintă procedeul prin care mâncării i se potriveşte gustul final, prin adaus de condimente, amestecuri de condimente sau alte ingrediente (uleiuri, oţeturi, vin, zahăr, sare, paste, sosuri etc.)."
Mulţumesc pentru aprecieri!

sebirizescu 1

17.01.2013, 20:09

bun

Sim0na 1

17.01.2013, 21:44

ma invit la masa!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spuma de ton